Forsiden > Studentliv > Studentliv > Fadderdager

Fadderdager

Studieåret ved NITH sparkes i gang i midten av august. Høsten 2013 står 230 nye studenter ved registreringsbordene i Gallerigaten. De er spente. På skolen. På de andre studentene. På lærerne. På fagene. På miljøet. På valget de har tatt. I løpet av introduksjonsdagene vil de få svar på mange av spørsmålene sine.

Bilde av studenter og faddere fra fadderdager

Introduksjonsuke
Introduksjonsuken byr på mange aktiviteter av faglig og sosial art, med det mål at studentene skal bli bedre kjent med hverandre, høgskolen, nærmiljøet og oss som jobber her. Studenter og ansatte har jobbet lenge for at de nye studentene skal føle seg velkomne og bli tatt godt imot.

Hjelpsomme faddere
Over 60 nåværende studenter har meldt seg frivillig som faddere. Hver fadder får en gruppe med nye studenter som de skal følge i introduksjonsuka. De skal også være kontakt for ”fadderbarna” sine gjennom hele det første semesteret. På den måten blir alle tatt godt hånd om og fulgt opp den første tiden.

Fadderne

Inspirerende gjesteforedrag
Microsoft, Google og Creuna er tre av mange ledende IT-selskaper som gjester NITH i løpet av de første dagene dette året. Her snakkes det om nyvinninger innen teknologi og spennende spådommer for framtiden. Entusiasmen over det gode arbeidsmarkedet for ITutdannede er også viet plass, og studentene forlater auditoriet godt forsikret om at de er på vei inn i en spennende bransje med uante muligheter. Se programmet for studiestart 2013 her

Sosiale arrangement
For å kunne yte godt faglig, må man også trives godt sosialt. Hver kveld i introduksjonsuken arrangeres det derfor ulike aktiviteter. Det braker løs allerede første dagen med et stort rebusløp der studentene også får sett seg om i nærmiljøet. Utover i uken møtes studentene til spillkveld, fotballturnering eller en samtale over bardisken. Det hele avsluttes med en stor finalefest, der studentene fra alle klassetrinn møtes.

En ny dag venter
Når introduksjonsuken er over, er alle klare for å komme i gang med studiet sitt. Fulle av motivasjon og med nye venner, kaster de seg over pensumbøkene og tar fatt på sin nye hverdag. Den er nå blitt litt mindre skummel.